Werkwijze

Om alle activiteiten binnen de gehele gemeente in kaart te brengen, zijn we diverse samenwerkingen aangegaan. Zo werken we samen met alle basisscholen en beide middelbare scholen (de Triade in Edam en het Don Bosco College in Volendam) om kinderen en jongeren niet alleen tijdens schooluren maar ook daarbuiten verschillende activiteiten aan te kunnen bieden. Op de scholen kan door docenten en begeleiders worden gekeken waar behoefte aan is en waar verbeteringen nodig zijn. Dit doen we ook door onderzoeken te verrichten onder de jongeren en te vragen waar ze zich mee bezig (zouden willen) houden. Ook laten we de leerlingen al op school creatieve opdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld decors bouwen voor lokale evenementen of tekeningen maken, waardoor ze al tijdens schooluren hun talenten kunnen ontdekken.

Voor de buitenschoolse talentonwikkeling zijn we een samenwerking aangegaan met LEF. Deze organisatie richt zich op jongeren die al een behoefte hebben om uit te gaan maar hier nog te jong voor zijn. Ook hiervoor willen we diverse nieuwe activiteiten organiseren zodat deze jongeren zich bezig kunnen houden met andere hobby’s en/of sporten waarbij ze zichzelf daadwerkelijk kunnen ontwikkelen. Men kan hiervoor ideeën aandragen via Denktank LEF: deze groep, bestaande uit ouders, kroegbazen, de gemeente en andere betrokkenen, is al druk bezig met het verzinnen van nieuwe oplossingen en manieren om de jongeren bezig te houden met verschillende activiteiten tot op de leeftijd waarop ze de kroeg in mogen. Dit is beter voor de hersenen, gezondheid en natuurlijk voor de talentontwikkeling.

Verder werken we samen met tal van (sport)verenigingen en clubs die ieder verschillende activiteiten organiseren. Door al deze activiteiten te verzamelen op onze website, kun je gemakkelijk zien wat er allemaal te doen is in jouw omgeving en kun je je meteen inschrijven wanneer er iets is dat je zou willen proberen. Omdat onze gemeente uit meerdere dorpen bestaat, kun je selecteren op activiteiten in jouw buurt, waardoor je nooit lange afstanden hoeft te reizen en gezellig met vrienden of kennissen in de groep kunt zitten.

Wil je zelf ook meedenken over activiteiten? Dat kan! Wij staan open voor alle ideeën. Als je het leuk vindt, bieden we je graag mogelijkheden aan om zelf iets te organiseren. Dan kunnen anderen zich vervolgens daarna via de site inschrijven voor jouw activiteit!

Op die manier zorgen we dat er voor iedereen in de gemeente iets leuks te vinden is om zichzelf in te trainen en te ontwikkelen.