Supergym voor kinderen met beperkingen

De Vereniging St. Mauritius Volendam organiseert elke vrijdagochtend de Supergym. Dit is een NOC/NSF gecertificeerd leersysteem voor kinderen met beperkingen. Denk hierbij o.a. aan autisme, spasmen, lichamelijke-, verstandelijke- en visuele beperkingen. De leeftijdscategorie is 2 tot 6 jaar.

De gymlessen worden gegeven door gediplomeerde trainers met gezamenlijk meer dan 90 jaar ervaring in bewegingsonderwijs, in een moderne en subliem ingerichte gymzaal. Het is een uitdagende maar veilige omgeving. De kinderen leren hier klimmen, springen, rennen, rollen, duikelen, vallen en opstaan.

De doelstelling is dat de kinderen plezier beleven aan bewegen, een sportieve leefstijl ontwikkelen en het zelfvertrouwen wordt verhoogd. Daarnaast leren ze omgaan met hun beperkingen en worden ze sociaal vaardiger.

De lessen zijn elke vrijdagochtend om 11 uur bij Sportcampus ETB Sombroek (Omdraai 1, Volendam) en duren 45 minuten. De eerste les is gratis en vrijblijvend. Voor aanmelden of meer informatie: recreatie@mauritiusvolendam.nl

Ook interessant…

Prikkelarm naschools aanbod

Prikkelarm naschools aanbod

Vanaf 27 februari hebben we 5 dinsdagen achter elkaar een prikkelarm aanbod in de Seinpaal in Volendam. We gaan de...

Het voorjaarsvakantie programma

Het voorjaarsvakantie programma

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...

Het Wintervakantieprogramma

Het Wintervakantieprogramma

Tijdens de wintervakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...