Leuke activiteiten om thuis te doen

Gisteren hebben we al een lijst met online activiteiten op onze site gezet, maar misschien heb je ze allemaal al gedaan of zat er niks voor je tussen. Dus daarom posten we vandaag nóg een lijst met leuke dingen om thuis te doen.

Houseparty
Blijf in contact met je familie en je vriendengroep. Met Houseparty kun je met 2 tot 8 mensen tegelijk videochatten. Houseparty is gratis en werkt op je telefoon, tablet en je computer browser. Je kan de app downloaden op je telefoon vanuit de app stores of via de website link hieronder:
https://www.houseparty.com/

Plan vooruit, maak een bucketlist
Corona is niet voor eeuwig! Plan alvast wat je wil doen zodra je weer overal naar toe kan. Als je inspiratie zoekt voor je bucketlist, kijk dan op deze site:
https://www.detop100.nl/bucketlist-ideeen/

Upgrade jouw DJ skills
Dit is hét moment om je DJ skills bij te schaven. Met Pacemaker en Spotify kan je gemakkelijk je favoriete platen aan elkaar mixen. Pacemaker werkt momenteel alleen met Iphone en Ipad.
Je kan ook aan de slag met Virtual DJ op je computer. Virtual DJ is beschikbaar voor Windows of MacOS, en er is een uitgebreide gratis versie beschikbaar.
https://www.virtualdj.com/

Hablar Español
Ben je van plan om naar Spanje op vakantie te gaan deze zomer? Doe een cursusje Spaans online, en zing als Rolf Sanchez!
https://www.youtube.com/channel/UCAOjH6Ip1-mS-lh7tYgl7hQ

Zelf een ringtone componeren
Raak je uitgekeken op steeds dezelfde ringtone? Maak gemakkelijk je eigen ringtone met Wolfram.
http://tones.wolfram.com/generate/

Leer lekker koken!
Heb je altijd kritiek op de kookkunsten van je pa en ma? Laat ze dan maar eens zien (en proeven natuurlijk) hoe het moet. Op het Lerenkoken YouTube kanaal vind je veel gerechten, en er zit vast ook iets tussen wat je broertje of zusje ook lust.
Als je denkt dat je nog te jong bent om te koken, bekijk dan deze video waarin Shane Kluivert aantoont dat koken voor alle leeftijden is:

Bouw je eigen website of Blog
Heb je altijd al willen weten hoe je een website bouwt? Kijk op deze site, en volg het stappenplan om een website te bouwen in WordPress:
https://000.nl/hoe-maak-ik-een-website/

Volg online een lesje drama
Wil je een Oscar in je slaapkamer? Dan moet je er eerst een winnen, en dat is nog niet zo makkelijk (vraag maar aan Leonardo DiCaprio). Buro Bis helpt je op weg met online theaterlessen op hun Instagram account:
https://www.instagram.com/buro_bis/

Geocaching
Geocaching is schatzoeken voor gevorderden. Weet je nog niet wat Geocaching is, wees gerust, er is een hele website gebouwd met informatie over deze populaire activiteit. Let wel op: Doe dit met maximaal 2 mensen en hou afstand tot anderen!
https://www.geocaching.nl/

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...