OntdekLab Volendam in de bibliotheek deze week

“Er zijn twee manieren om te leven: alsof niets een wonder is, of alsof álles een wonder is.” ~ Albert Einstein
Geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen? Bij ons in het OntdekLAB ben je welkom! Je vindt ons in de Bibliotheek in Volendam. Virtual en Augmented Reality, robotica, programmeren, mediaproductie, 3D printen, 21st century skills en meer, alles kan en mag ontdekt worden. Wekelijks worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij een beroep wordt gedaan op je nieuwsgierigheid en/of creativiteit. Daarnaast hebben wij op vaste dagdelen open inloop voor volwassenen, kom dan gezellig even een bakje doen, kijk rond, stel een vraag. Tot snel!

ArtLAB! AR & VR met CoSpaces
Deze dag gaan we iets tofs doen: een voorstelling maken in 3D en die tot leven brengen via Augmented Reality!
Dit ken je misschien wel van spellen zoals Pokémon Go: je kijkt door je camera en op het beeld verschijnen er allerlei fantastische dingen in de ‘echte’ wereld.
Deze dag gebruiken wij CoSpaces. Daar kan je van alles mee maken, waaronder 3D voorstellingen voor AR en VR (Virtual Reaility).
Voor virtuele doeners en beeldende denkers van 7 t/m 14 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in:
https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier-artlab-ar-en-vr-met-cospaces.html

Woensdag 3 maart
15:30 uur – 17:30 uur
Bibliotheek Volendam

Filmen met de Green Screen
Heb jij altijd al de hoofdrol in je eigen film willen spelen? Lijkt het je leuk een ‘short’ (korte film) te maken met toffe special effects door gebruik te maken van een Green Screen? In deze meerdaagse workshop ga je samen een verhaal bedenken en uitwerken tot een echt script. Daarin bedenk je dan natuurlijk ook welke effecten je wilt bereiken met de Green Screen. Hierna worden de rollen verdeeld, de outfits uitgezocht en ga je de film opnemen. Voor groentjes en geoefenden van 8 t/m 14 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in:
https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–filmen-met-de-green-screen–.html

Donderdag 3 maart van 16.00 – 17.30 uur
van 16.00 uur – 17.30 uur
Bibliotheek Volendam

OntdekDag
Op de OntdekDag bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal! We hebben veel materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar we hebben ook VR brillen, robots en Micro:bits paraat.
Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en wij staan klaar om je te helpen. Voor avonturiers en padenbaners van 7 t/m 17 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in:
https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–ontdekmiddag-.html

Vrijdag 4 maart
15:00 uur – 17:30
Bibliotheek Volendam

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...