Kom naar het Fietsfestival op 12 juli in Edam-Volendam!

Woensdagmiddag 12 juli organiseren, Team Sportservice, Sport-Koepel en Club- en Buurthuiswerk, Veilig Verkeer Nederland en Doortrappen een Fietsfestival in Volendam! Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw en hun opa’s en oma’s zijn er verschillende activiteiten. Ben jij er ook bij?

Programma
Op het Fietsfestival kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Ga samen op Fietsspeurtocht, laat je fiets checken door een fietsprofessional, bekijk de BMX demonstratie, versier je fiets bij de Artbike, of win een wedstrijd op de Airbike! Ook Veilig Verkeer Nederlands zal aanwezig zijn. Jullie kunnen plaatsnemen in een vrachtauto en zelf ervaren waar je wel en niet zichtbaar bent wat betreft de dode hoek. Ook wordt jullie behendigheid getest. Hoe goed kan je een scherpe bocht nemen, snel remmen, of een slalom trotseren? Deelnemers doen op hun eigen fiets mee aan het behendigheidsparcours.

Tijd over? Stel meteen je vragen aan de fietsspecialisten van Doortrappen en Bike Totaal Ton Koning en kom alles te weten over veilig fietsen. Natuurlijk staat het festival ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn en blijven!

Voor wie: Senioren (opa en oma) en leerlingen van groep 6, 7 en 8
Wanneer: woensdag 12 juli van 14.00 tot 17.00 uur
Waar: De Seinpaal (parkeerterrein) aan de Harlingenlaan 23 in Volendam

Aanmelden
Je hoeft je niet aan te melden voor het fietsfestival. Voor een paar van de activiteiten (clinics) wel. Schrijf je hieronder in als je met één van deze activiteiten mee wil doen:
BMX Clinic:
Weet je nog niks van BMX en wil je het graag leren? Wij laten je kennismaken met de beginselen van BMX-en. Van lage rollers tot hoge schansen we gaan met je aan de slag! Naast het aanleren van fietsvaardigheden, is de clinic ook een gelegenheid voor kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe vrienden te maken. De groepsdynamiek moedigt samenwerking en onderlinge ondersteuning aan. Schrijf je in voor één van de 4 sessies:
Sessie 1 (van 14:00 tot 14:45): https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1570
Sessie 2 (van 14:45 tot 15:30): https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1571
Sessie 3 (van 15:30 tot 16:15): https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1572
Sessie 4 (van 16:15 tot 17:00): https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1573

Fietsspeurtocht:
De fietsspeurtocht is voor ouders, opa, oma en kinderen en is een geweldige manier om samen quality time door te brengen, de omgeving te verkennen en plezier te hebben. Het is een avontuurlijke activiteit waarbij je op de fiets verschillende locaties bezoekt en opdrachten volbrengt.
Al met al biedt de fietsspeurtocht ouders en kinderen een actieve en leuke manier om samen te zijn, te genieten van de buitenlucht en nieuwe plekken te ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd samenwerken en hun probleemoplossende vaardigheden aanscherpen. Aan het eind van de speurtocht ontvang je een heus fietsspeurtocht diploma. Schrijf je in voor één van de 5 speurtochten:
Start 14:00: https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1574
Start 14:45: https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1575
Start 15:15: https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1576
Start 15:45: https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1577
Start 16:00: https://kansrijkedamvolendam.nl/inschrijven/?activityID=1578

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@cbwedamvolendam.nl.

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...