Deze Week in het OntdekLab in de Bibliotheek Volendam

We hebben weer een leuke nieuwe activiteit in het OntdekLab, waar we deze week mee gaan starten. Je kan je eigen Light Box maken! Een Light Box is een houten omlijsting met daarin gestapelde vellen papier, karton en/of andere materialen. Door vormen uit te snijden en vanaf de achterkant te belichten, krijg je een heel tof effect.

In deze meerdaagse workshop ga je werken met papier en karton, hout, electrotechniek (LED verlichting) en een grote dosis creativiteit. Als je iets nog niet kan of kent is dat geen probleem, samen komen we er wel uit. Het wordt een groot avontuur in een kleine verpakking! De Box mag je uiteraard meenemen naar huis. De dagdelen zijn:

wo 11 mei van 16.00 – 17.30 uur
wo 18 mei van 16.00 – 17.30 uur
wo 25 mei van 16.00 – 17.30 uur
wo 1 juni van 16.00 – 17.30 uur

Voor Newbies en Da Vinci’s van 9 t/m 17 jaar. Wij vragen een kleine bijdrage aan de materiaalkosten (€5,-). Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier-artlab-led-light-box.html

OntdekDag, Vrijdag 13 mei 15:00 – 17:00
Ook deze vrijdag is er OntdekDag. Op de OntdekDag bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal! We hebben veel materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar we hebben ook VR brillen, robots en Micro:bits paraat.

Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en wij staan klaar om je te helpen. Voor avonturiers en padenbaners van 7 t/m 17 jaar. Deelname is gratis.

Meld je aan: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–ontdekmiddag-.html

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...