Deze week in de OntdekLab Bibliotheek Volendam

“Er zijn twee manieren om te leven: alsof niets een wonder is, of alsof álles een wonder is.” ~ Albert Einstein
Geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen? Bij ons in het OntdekLAB ben je welkom! Je vindt ons in de Bibliotheek in Volendam. Virtual en Augmented Reality, robotica, programmeren, mediaproductie, 3D printen, 21st century skills en meer, alles kan en mag ontdekt worden. Wekelijks worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij een beroep wordt gedaan op je nieuwsgierigheid en/of creativiteit. Daarnaast hebben wij op vaste dagdelen open inloop voor volwassenen, kom dan gezellig even een bakje doen, kijk rond, stel een vraag. Tot snel!

OntdekLAB RoboLAB! Code kraken met Dash

De robot Dash heeft veel sensoren en motoren; Dash kan rijden, praten, luisteren en voelen wanneer het opgepakt wordt en kan objecten ontwijken. Via speciaal ontwikkelde apps op de tablet kun je de robot niet alleen op afstand besturen maar ook programmeren. Hierbij kan je je creativiteit en verbeelding tot leven brengen.
In de workshop ‘Codekraken met Dash’ leer je de robot Dash zo programmeren dat deze alle letters van een codewoord weet te vinden. Voordat er geprogrammeerd kan worden, ga je eerst samen wat vragen beantwoorden. Als je alle vragen goed beantwoord hebt, krijg je een codewoord. Dit is de route die Dash gaat afleggen op de grote lettermat. Voor robotliefhebbers van 7-11 jaar.

Woensdag 9 maart 16:00 – 17:30
Bibliotheek Volendam
Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–code-kraken-met-dash-.html

OntdekLAB Bibliotheek Volendam Bouwplaats

Een LEGO middag voor élke bouwer en avonturier! De dozen LEGO WeDo, Spike en Mindstorms staan voor je klaar. Als je nog kennis moet maken met LEGO WeDo krijg je van ons eerst een introductie. Als je daar al bekend mee bent kan je jouw eigen WeDo of Mindstorms project beginnen en je fantasie de vrije loop laten. Wij kunnen je altijd helpen met vragen. Voor stapelaars en doorpakkers van 7 t/m 17 jaar. Deelname is gratis.

Donderdag 3 maart 16:00 – 17:30
Bibliotheek Volendam
Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier-legolab-bouwen-maar.html

OntdekLAB Bibliotheek Volendam OntdekDag

Op de OntdekDag bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal! We hebben veel materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar we hebben ook VR brillen, robots en Micro:bits paraat. Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en wij staan klaar om je te helpen.

Vrijdag 11 maart 15:00 uur – 17:30
Bibliotheek Volendam
Voor avonturiers en padenbaners van 7 t/m 17 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–ontdekmiddag-.html

Ook interessant…

Het Zomervakantie Programma

Het Zomervakantie Programma

Tijdens de zomervakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...