Deze week in de OntdekLab Bibliotheek Volendam

Geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen? Bij ons in het OntdekLAB ben je welkom! Je vindt ons in de Bibliotheek in Volendam. Virtual en Augmented Reality, robotica, programmeren, mediaproductie, 3D printen, 21st century skills en meer, alles kan en mag ontdekt worden. Wekelijks worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij een beroep wordt gedaan op je nieuwsgierigheid en/of creativiteit. Daarnaast hebben wij op vaste dagdelen open inloop voor volwassenen, kom dan gezellig even een bakje doen, kijk rond, stel een vraag. Tot snel!

ArtLAB! Schilder en boetseer in VR
Er is echt van alles mogelijk in Virtual Reality. Maak een geanimeerd schilderij, ontwerp kleding, of boetseer een standbeeld! Je gaat werken met het programma Tilt Brush. Hiermee maak je de mooiste creaties en effecten in 3D, en loop je rond in je eigen kunstwerk. Kijk hier voor een voorbeeld. Voor zowel beginners als Banksy’s tussen de 9 en 17 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in.

Donderdag 24 maart 16:00 – 17:30
Bibliotheek Volendam
https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier-master-painter-in-vr.html

OntdekDag
Op de OntdekDag bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal! We hebben veel materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar we hebben ook VR brillen, robots en Micro:bits paraat. Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en wij staan klaar om je te helpen. Voor avonturiers en padenbaners van 7 t/m 17 jaar. Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in.

Vrijdag 25 maart 15:00 uur – 17:30
Bibliotheek Volendam
https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–ontdekmiddag-.html

Ook interessant…

Prikkelarm naschools aanbod

Prikkelarm naschools aanbod

Vanaf 27 februari hebben we 5 dinsdagen achter elkaar een prikkelarm aanbod in de Seinpaal in Volendam. We gaan de...

Het voorjaarsvakantie programma

Het voorjaarsvakantie programma

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...

Het Wintervakantieprogramma

Het Wintervakantieprogramma

Tijdens de wintervakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...