Deze week in de OntdekLab Bibliotheek Volendam

Geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen? Bij ons in het OntdekLAB ben je welkom! Je vindt ons in de Bibliotheek in Volendam. Virtual en Augmented Reality, robotica, programmeren, mediaproductie, 3D printen, 21st century skills en meer, alles kan en mag ontdekt worden. Wekelijks worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij een beroep wordt gedaan op je nieuwsgierigheid en/of creativiteit. Daarnaast hebben wij op vaste dagdelen open inloop voor volwassenen, kom dan gezellig even een bakje doen, kijk rond, stel een vraag. Tot snel!

OntdekLAB ArtLAB! 3D design & printen

In 3 lessen leer je coole ontwerpen in 3D te maken. En je kunt je eigen ontwerp ook uitprinten op onze 3D printers. Eerst leer je hoe je in 3D kunt ontwerpen met het programma Tinkercad. Je begint met een eenvoudig ontwerp zoals een boekenlegger of een standaard voor je telefoon. Daarna ga je aan de slag met je eigen ideeën en word je een echte 3D designer. Je bepaalt zelf wat je wil ontwerpen. Is het ontwerp klaar, dan kun je dit uitprinten op een van onze 3D printers.

Een workshop voor jonge ontwerpers van 8 tot 14 jaar die houden van een uitdaging.

Woensdag 16, 23 en 30 maart van 16:00 tot 17:30
Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–designlab-3d-ontwerpen-.html

OntdekDag

Op de OntdekDag bepaal jij zelf wat je in het OntdekLAB wilt gaan doen. Filmen, bouwen, ontwerpen, programmeren, het kan allemaal! We hebben veel materialen waarmee je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan bouwen met LEGO WeDo of Mindstorms, een eigen game programmeren met Scratch, fotograferen voor de Green Screen of een 3D ontwerp maken én printen. Maar we hebben ook VR brillen, robots en Micro:bits paraat.

Jij bepaalt dus wat je wilt gaan doen, en wij staan klaar om je te helpen. Voor avonturiers en padenbaners van 7 t/m 17 jaar.

Vrijdag 18 maart van 15:00 uur tot 17:30
Deelname is gratis. Wil je zeker zijn van een plekje, vul dan het aanmeldformulier in: https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab/aanmeldformulieren/aanmeldformulier–ontdekmiddag-.html

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...