BSP Out Of The Box

Ook in 2022 gaan de BSP lessen weer door op de scholen in de gemeente. BSP staat voor Billy’s Sport Project, vernoemd naar de mascotte van de Sport-Koepel en is van
oorsprong gestart om de groepen 5 t/m 8 gym te geven door een professional uit de sport. Sinds vorig jaar zijn deze lessen niet alleen maar sport specifiek, maar nemen we ook maatschappelijke thema’s mee en combineren daarin het fysieke met het culturele. De basis voor het fysieke deel van deze lessen is de brede motorische ontwikkeling van de kinderen. Dit wordt gedaan op basis van o.a. het Athletic Skills Model. Nu er steeds meer vakleerkrachten werkzaam zijn binnen de gemeente worden ook zij steeds meer betrokken bij deze lessen qua planning en betrokkenheid op het gebied van de inhoud van de les.

In januari gaan we van start met onze “Out of the Box” lessen. Tijdens deze lessen gaan wij aan de slag met het maatschappelijke onderwerp “durf je zelf te zijn”. Door middel van spellen gaan wij op een speelse manier bewust/onbewust proberen te leren dat het niet erg is om je zelf te zijn en dat jij je hier niet voor hoeft te schamen,
ongeacht de groepsdruk binnen een klas in dit geval. Twee lessen worden fysiek behandeld door Sport-Koepel. De laatste les word op cultureel aspect benaderd door onze collega’s van het CBW.

Jezelf zijn is een aanduiding. Maar wat bedoelt men ermee? Wie zichzelf is: voelt zich voldoende veilig en vertrouwd om meer van zichzelf te laten zien. Dit is precies wat wij met deze lessen willen bereiken. Dit is een van de belangrijkste maatschappelijke kwesties van dit moment.

Wij proberen de leerlingen te stimuleren met deze kwestie aan de gang te gaan, dit doen wij door middel van vragen en oefeningen waar dit aanbod komt.

U zult via de school van uw kind meer informatie ontvangen over wanneer deze lessen aan uw kind(eren) worden gegeven.

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...