Brief van de burgemeester

Onze burgemeester Lieke Sievers, heeft een brief geschreven voor alle inwonende en schoolgaande jongeren van de gemeente Edam-Volendam. Hieronder delen wij deze brief met iedereen.

Beste ‘inwoner van Edam-Volendam tussen de 12 en 18’,

Het was natuurlijk beter geweest als ik je voornaam boven de brief had kunnen zetten: deze brief is voor jou bedoeld. Dat lukte niet door de grote hoeveelheid brieven, want iedereen van tussen de 12 en 18 krijgt deze brief van mij.

Het gaat natuurlijk over Corona, of Covid, en over alles wat er nu aan de hand is in de samenleving. Je merkt vast dat er maatregelen van kracht zijn: geen publiek bij de sport, winkels waar je afstand met houden, je ouders werken thuis als het kan, niet met grote groepen samenkomen.

Je kunt gelukkig wel naar school, en je mag ook sporten en naar muziekles, of wat je voor jezelf nog doet naast school.

Jongeren worden zelf vaak niet ziek van Corona/Covid, maar blijken wel vaak degenen te zijn die het virus overbrengen, natuurlijk zonder dat ze het zelf willen. Je wilt een ander niet ziek maken, en je wilt zeker niet dat al die maatregelen worden genomen.

Daarom krijg je deze brief van mij. Omdat we nu drie/vier weken de kiezen op elkaar gaan zetten om met elkaar te zorgen dat het virus teruggedrongen wordt, door echt heel serieus afstand te houden, met alleen je beste vriend of vriendin op stap te gaan in plaats van een hele groep, drukte uit de weg te gaan en zo vaak je kunt handen wassen; je kent de regels wel.

Als we allemaal, jij en je vrienden/vriendinnen ook, deze drie weken afzien, elkaar helpen om de goede dingen te doen, lukt het om Corona/Covid te verminderen, en kunnen we weer meer dingen gaan doen, zoals evenementen, feesten, publiek bij de sport, muziekuitvoeringen en dat soort dingen.

Volg onze campagne op facebook en doe mee aan de Coronachallenge. Geef je tips hoe jij het leuk weet te houden ondanks Corona. Als je tips voor de gemeente of voor mij hebt, hoor ik het ook graag. Mail ze naar coronatips@edam-volendam.nl.

Stay safe,

Lieke Sievers,

Burgemeester

Om op de hoogte te blijven van de Corona Challenge kun je Kansrijk Edam-Volendam op facebook en/of instagram (@kansrijkedvo) volgen, of houd de facebookpagina van de gemeente in de gaten.

Ook interessant…

Het Meivakantie Programma

Het Meivakantie Programma

Tijdens de meivakantie wordt er weer een hoop georganiseerd voor de jeugd in de gemeente Edam-Volendam. Zie...